Plaats: Pezenas, ZuidFrankrijk
Camping: Mont Rose juli 2001

Het leek er vorig jaar op, dat onze favoriete camping op zou houden te bestaan. Tot onze grote vreugde bleek dat Marieke c.s. toch waren doorgegaan. De reis in de herfst op zoek naar alternatieven bleek niet nodig (de reis was op zich wel leuk natuurlijk).

De familie Roeters en de familie Rodenberg uit De Hunze kwamen gelijktijdig op de camping aan. Er was keuze genoeg aan plaatsen. Al snel voegde de familie Rodenberg uit Heemstede en de familie Stekelenburg/De Boer zich bij ons. Later bleek dat heel Frankrijk een grote regenbui was zodat de familie's Dijkstra (ja, ja van de Rensumaheerd) en de familie Slagter uit het verre Vlaardingen zich op de camping vervoegden. 
Een speciaal jeugdkamp werd op plaats 106 gesitueerd. Als snel bleek dit te klein en moest er uitgeweken worden naar het voetbalveld. JeugdkampPallets op het voetbal veld 's morgens.


Er werd gegeten onder de grote partytent, belangeloos beschikbaar gesteld door de familie Roeters uit de Rensumaheerd. Koks in actie, let op standaard uitrusting van Mont Rose, Kronenburg in de stoel en de wijn in een frisdrankfles. De stoelen werden gerangschikt en er sneuvelden wel een paar. 

De Aldi en Lidl waren bepaald favoriet bij de inkoopcentrale. Helaas was het echte Franse bier daar niet te krijgen en moest er af en toe een andere winkel bezocht worden. 

Recreatiepark

Het uitgaansleven op de camping was intensief en enerverend. Van bingo avond tot disco. Voor elk wat wils. Zelfs een heuse miss/mister verkiezing stond op het programma. Omdat we toch de meest aantrekkelijke dames in de groep hadden, bleek al snel dat de jury zeer partijdig was en koos voor de badmeesterfavoriete. 
Onze dames en heer lieten zich niet kennen en stortten zich weer vol overgave op de samba.

Iris en Lolo of LouLou in actie tijdens de miss verkiezingen

Olivier wil dansen met Daan Josee met twee Franse aanbidders Overzicht dansvloer De ster van de avond

Iris en Lolo nog inniger


Naast de gebruikelijke wijnproeverij, welkomstborrel, waren er natuurlijk de petanque wedstrijden en voetbalwedstrijden. 
Ook een grote attractie waren de gratis poesjes!!!!

Romances

Er ontstonden innige vakantieromances. We hebben de ze op zien bloeien en verwelken. De dames waren niet bij de bar weg te slaan. Er stonden daar favorieten achter de bar. Ook aan de bar stonden ze. Ook met een wat groter volume.
Bijna waren SuperDeBoer (let op de roze billenpartij van de knapste man van de camping) en Dijkstra Schoonvader maakt vreugdesprong. familie geworden. Er bloeide iets moois, maar helaas is het niet iets geworden. Of toch wel?. We weten het niet. JackAss Paul vond een ware liefde in Hellendoorn

Ook was de half pipeWouter die kan het tenminste. De achterwaartse body kickflip met een linkse ollie. in Tourbes favoriet. 

De ene JackAss na de andere deed ijzingwekkende stunten. De Jackasses Daan, O-tje, Martijn en Paul  (filmpje van 4,4 mb, duurt even voor hij binnen is, maar dan heb je ook wat!) waren de toppers. De enige echte JackAss was natuurlijk Daan. Die brak echt twee botten van zijn onderarm. Na twee dagen ziekenhuis mocht hij weer naar de camping. In zijn arm zaten twee pennen die alles weer op  zijn plaats moesten houden, zodat de arm weer kan fungeren als een arm. Nick bij Daan op ziekenbezoek

Er werden uitstapjes gemaakt naar het strand, naar de gorges van de Heric. Een wandeling werd ondernomen door de enige echte bikkels: Paul, Brigit, Joke, Sjors en Jan. Hoog overleg.Nog hoger overleg. Een zeer lange tocht naar de top. Wegens tijdgebrek werd de top niet gehaald. Maar als de worstjes niet hadden opgestaan was het doel, de piek te bereiken, zeker gehaald.

Handdoeken waren niet veilig voor Geertje! Let op Silke. (Filmpje 1,6 mb, duurt even maar..)

KanotochtDe woeste wateren van de Herault

Een ander uiterst enerverend en sportief uitstapje was de kanotocht over de Herault. Een tocht over de woeste wateren van de Herault met enge beesten in het water, bloedzuigers, (filmpje 1,5 mb, duurt even maar....)  slangen, piranha's, zeewier en veel ontberingen onderweg. Hoe houden we de cola koud was n van de kernvragen van deze tocht. Het zorgvuldig bereidde lunchpakket van een enkel persoon werd verorberd door niet gerechtigde personen. Schandalig was het. 

Noodweer

Natuurlijk waren de weergoden ons niet altijd gunstig gezind. Een hevige onweersbui met tornado windvlagen teisterde de camping. Sommige tenten waren niet echt stormvast opgezet en werden met vereende krachten weer op de grond gezet. Filmpje 1,3 mb
Gelukkig is zo'n bui kort maar hevig en schijnt de volgende dag de zon weer alsof er niets gebeurd is.

Sport

Natuurlijk is er geen vakantie zonder sportieve acties. 
Er werd meerdere keren hardgelopen door de echte kerels (OK Wouter, Paul, Martijn!).
En gefietst met het fietsclubje van de camping. 

Rune 

Als vaste excursie staat op het programma: de rune. Dit keer onder de bezielende leiding van Sjors met zijn grote schijnwerper werd de excursie ondernomen door de familie Dijkstra en Slagter. Ze konden o.a. genieten van de prachtige ondergaande zon.

De ondergaande zon (bedankt Gertjan)De ondergaande zon vanaf de rune.

Met dank aan Gertjan voor de ingezonden foto's.

Download.
Het afspelen, downloaden van de filmpjes kunnen lang duren. Als je een gewoon modem hebt, dan is het aan te raden de filmpjes in de avonduren en weekend te activeren. Voor kabel en Adsl maakt het niet uit.
Wil je het filmpje op je harde schijf hebben, dan kun je dat doen door op de rechtermuisknop te drukken als het handje verschijnt. Dan "doel opslaan als".