Terug naar voorpagina.

De vakantie bestond dit keer uit drie belangrijke thema's:

1.wat eten we vanavond 

2.wat gaan we doen vandaag

3.wat zou die gaan doen (campingpassant met toiletrol onder de arm).

De vakantiekaarten waren allemaal verbrand. Vandaar dat we niemand konden verblijden met een ansicht uit het verre Zuid Frankrijk. 

De Reis
De reis verliep voorspoedig. De familie Roeters met in hun kielzog de familie Klarenbeek (Leontien, Danielle Lisenka
Lisenka Klarenbeek.).
Het vertrek vond plaats vanaf het Oeverkruid, Groningen. Om half zes 's morgens. De koffie werd getapt. De caravan aangehaakt. 
De eerste stopplaats was direct de ontbijtplaats. Een idyllische parkeerplaats nabij het Friese (of Groningse, grensgeval), Marum.

Zonder files kwamen we bij de eerste camping aan. Guignicourt. Op verzoek van de bijna 12-jarige Sjors.
Medekampeerders Ineke en Joep, die dezelfde dag vertrokken maar op een aangenamere tijd, verblijdden ons met een bezoek, waarbij thema 3, veelvuldig aan bot kwam.
Het regende in Guignicourt. De verjaardag, 4 juli, Sjors werd uiteraard met cadeaus gevierd.Sjors tevreden met zijn discmanboxjes en autobladen
Omdat het tentje van de Lidl uitgetest moest worden, sliepen Daan en Sjors daarin. Enkeldoeks, niet echt waterdicht, maar wat wil je voor € 15.

De volgende dag namen we afscheid van de medeleden van de kampeerclub "ons geluk" (Ineke en Joep dus).

De families Roeters en Klarenbeek vervolgden hun weg langs de Route Nationale richting Moulins. Ook een verzoek van de 12-jarige Sjors. 
Uiteraard werd daar de MacDonalds MacDonalds met vruchtensappen weer bezocht. 

(We kwamen tot de conclusie dat het een lekkere simpele camping is, met een Aldi, Lidle en een MacDonalds in de buurt. Nog dichterbij is zelfs een Intermarché met wel heel prettig geprijsde Grand Marnier Rouge:€ 4,47 voor 0,7 liter). Helaas kwamen we als zuinige Nederlanders er iets te laat achter, anders was de Vito volgeladen met deze overheerlijke sinaasappellikeur.

De zaterdag bleven we in Moulins. Het was één van de zwarte zaterdagen. De temperatuur steeg en de fiets kon uit het vet gehaald worden. Zelfs een VTT parkoers voor de mountain bike komt langs de camping.

Zondag reden we weer met de bedoeling nog wat andere campings te inspecteren, maar gezien de snelheid waarmee gereisd kon worden, schoten we in één keer door naar MontRose (Tourbes, vlakbij Pézenas).

Direct na de eerste verkenningstocht over de camping werd al meegedeeld dat er hekken geplaatst waren, het zwembad een aardige badmeester had, de receptie bij het restaurant was ingetrokken, het zwembad omheind was, het restaurant uitgebreid. Wel allemaal toegevoegde waardes voor de camping. De prijs was daarom ook flink aangepast. 
De sfeer was hetzelfde, de bewoners grotendeels ook.

Thema 3, wat zou die gaan doen
werd veelvuldig toegepast. Zittend voor de caravan kwam men in optocht voorbij. Na enkele dagen van aanpassen deden we net zo hard mee met het duidelijk hoorbaar kreunen, scheten, plonsen, plenzen, druppelen en ritselen op de plees. 

Thema 1, wat eten we vandaag
's Morgens moesten de Aldi of de Lidl bezocht worden. Bij hoge uitzondering een keer de Champion (voor de Kronenburg, waarom is dit nog niet in Nederland te krijgen). 
De maaltijden bestonden hoofdzakelijk uit salades Sjors houdt niet van salades, aardappelen Daan bakt aardappels. Bewonderende blikken van mede kokers. (dit keer niet zelf meegenomen), en hamburgers.
Deze eenvoudige maaltijden werden al snel als zeer eentonig 
In volle concentratie op de maaltijd van de avond. ervaren en we gingen over op de ravioli (op verzoek van Daan), spaghetti enz.
Een enkele keer werd buiten de deur gegeten.Wat halen we vandaag.Pizza proppen.

 


Thema 2, wat gaan we doen vandaag

Losse tand verwijderen.
Naar het zwembad of strand, 
naar de Heric (met watervalletje en slangen),
fietsen (Jan en Sjors), 
skaten (Daan in EspondeilhanVan het schansje. Gaat steeds hoger. Espondeilhan., later Wouter en Lex),
of nog eens skaten in Béziers

Publiek bij het skaten in Béziers.

Daan met de 360 kickflip, manual geland, maar dat zie je even niet.

Filmpje van een echte ollie in Beziers. filmpje

Mellon Daan Beziers.filmpje

Drie kickflippers in Beziersfilmpje 

En dan nog nog eens skaten op de half pipe van Tourbes, zie 1999, 2001, 2002 (het gaat steeds beter).Boodschappen doen, winkelen (Joke, Geertje en Leontien), 
Autorijden(Peter), schieten met de katapult op bierblikjes, branden (en ook blussen
filmpje), 

Molotov Cocktails samenstellen, nachtzwemmen, de campingdisco bezoeken. 

Bekijken van het vuurwerk. Beetje donker en ver, maar als je goed kijkt zie je het vuurwerk van 13 juli

Hier werd de arm gebroken. Bloedsporen waren niet meer aanwezig.Onheilsplek bezoeken.(gebroken arm, 2 jaar geleden)Bezoek
Na twee weken MontRose werd de vaste kern gecomplementeerd door Joke en Peter. 
Alras kwamen daar Wouter IMGP2388.jpg (65658 bytes)Hoog bezoek uit Agde. en Lex
Wouter en Lex op zomerkamp die op doorreis met de trein waren, bij.
Het chateau met het de naam A Vendre werd betrokken.

Terug
Uiteindelijk moesten we de camping weer verlaten omdat de vakantie voorbij was. De plichten riepen. 
27 juli reden we weg via de Péage. Afscheid doet pijn. Afscheid nemen doet pijn.Op zondag moest het rustig zijn. Dus niet. Route du Soleil naar het Noorden stond voortdurend vast. Volgende keer gewoon weer via Clermont Ferrand. De laatste camping in Frankrijk werd Villey le Sec wederom. Als laatste konden we de camping op. Ze sloten om 9 uur. We hadden een plaatsje aan het water en zonder elektriciteit. Eigenlijk wel prima.
Volgend jaar meer thema's??

Campingrecensies