terug naar huis

2004 voorjaar
 

Na een voorspoedige reis, zondag 2 mei, waren we in Gigny sur Saone aangekomen (camping L'épervière). Een kasteelcamping. Het kasteel diende als restaurant. Prima verzorgde camping. Alleen maar Nederlanders. Receptie ook Nederlands. De prijzen zijn ook Nederlands. €31,80 per nacht voor 4 personen met elektriciteit. Wel een overdekt zwembad. Niet echt een doorgangscamping. Toch was het behoorlijk druk.

Volgende dag naar St Aygulf gereden. Onze Beyerlandclubleden waren reeds gearriveerd en hadden de Kronenburg en wijn koud. Kon ook niet anders want het had een paar dagen al geregend en ze hadden de zon nog niet gezien. Dat ging per dag beter.

Deze camping (Le Pont d'Argens) ligt aan bijna aan het strand. Je moet eerst langs enkele bosjes met een verzamelplaats voor onze homoseksuele vrienden. Daarna sta je op het strand. De camping is voorzien van prima toiletten, een kinderspeelplaats, een verwarmd zwembad (zelfs in het voorjaar), een restaurantje met TL sfeerverlichting (eten was goed trouwens en niet echt duur, lasagne is aan te bevelen, echt veel gehakt, pizza's niet aan te bevelen, zure ansjovis), veel Nederlanders, meer dan 90%. Een verdwaalde Duitser en een enkele Fransman.
De camping kostte (weer voor 4 personen) € 26,50 per nacht.
Nadeel: je zat dicht aan de zeer druk bereden kustweg. Dus met gevaar voor eigen leven kon je met de fiets oversteken en dan via het fietspad naar St-Aygulf of Frejus fietsen (of verder de bergen in, als je wat getrainder was). Alleen snappen de Fransen niet dat een fietspad niet zomaar op mag houden. Een stukje goed fietspad stopt plotseling en je moet de drukke kustweg op.

Nieuwe hobby, stampen op de bosjes.

sjors zwaar gewond aan kin door trampoline botsing.

sjors zwaar gewond aan knie, door tafel die in de weg stond.

de lucht was best blauw.

het was zelfs buitenzitweer.

sjors voor zijn Hummer

de Hummer

daan doet bijna gelande salto

Op de terugweg werd Villey le Sec wederom aangedaan. Prijs nu € 16,20.