terug naar huis

2004 zomer, juli

Het leven op de camping.

Veel mensen vragen zich af: wat doe je toch op een camping. Hoe is het leven daar.

We kunnen diverse aspecten belichten.
Elke morgen brood halen bij de bakker in het dorpje dichtbij (goedkoper dan op de camping) of de camping zelf,  is toch wel een essentieel begin van de dag. De eerste bonjours, goedenmorgens beginnen dan, om aan het eind van de dag te eindigen met bon-nuit of welterusten. De woordenschat hoeft dus niet zo uitgebreid te zijn.
Ontbijten en de eerste nieuwe campinggasten dienen zich aan. Eerst het nummerbord van de auto bekijken en dan met goedemorgen of bonjour, naar gelang de nationaliteit van de campinggast. Dan heb je bepaalde nationaliteiten die zich niets van campingregels aantrekken. Zwitsers en Denen hebben daar een handje van. Nog een paar jaar en dan doen ze wel mee. Eerst een paar lekkere koude, met druppels beslagen Kronenburg, gezamenlijk drinken en dan komt het wel goed. Hiervoor heb je als beetje kampeerder een aparte koelkast onder de luifel staan. Deze koelkast is alleen bestemd voor koude blikjes, of flesjes bier. Een echte de Waard tent moet dat allemaal maar missen.

Na het ontbijt begint eerst een informatie-uitwisseling over de buren. (Ook wel roddelen genoemd). Die maakt veel lawaai, die kinderen zijn lastig, onze kinderen zijn ideaal enz. Dan ben je toch alweer een uurtje verder.
Dan moet er wel ingekocht worden voor het avond eten. Het bier moet aangevuld, zodat er genoeg voorraad is voor eventuele medecampinggenoten. Welke winkel nemen we, de Aldi of Lidl. Moeilijke keuzes op de camping. Voor bier moet je dan toch bij Intermarchť zijn.
Ondertussen worden de kranten die van gisteren waren doorgegeven aan de mederlanders die al twee weken zonder nieuws, behalve de wereldomroep, zaten..
De eerste of tweede tocht naar het toilet wordt gemaakt, nu met een rolletje wc-papier onder de arm. (Die campings waar wc-papier standaard geleverd wordt, zijn veel te duur). Zo rond allemaal rond dezelfde tijd begint het concert van scheten en plonzen.
Zo rond het middaguur begint de traditie van een siŽsta ook in het Nederlandse kamp aan te slaan. We zien dan ook diverse lang uitgestrekte mannen met open mond hun siŽsta houden. 

Dan na de boodschappen, eventuele culturele, sportieve activiteiten, zwembad of strand (wat een ellende al dat zand) druppelen de nieuwe campingbewoners binnen. Bonjour of goedemiddag. (Afhankelijk van het nummerbord). Waar komt de zon op, hoe is de camping en hoe is het weer hier, zijn ťťn van de eerst gestelde vragen.

Om een uur of vijf is het tijd om even de koelkast open te trekken. De koude wijn komt er uit en natuurlijk de Kronenburgjes (tegenwoordig moeten ze modern doen met nieuwe flesjes. Heb je net zo'n koelkast gekocht die aangepast op het oude kleine formaat, gaan ze nieuwe flesjes introduceren. Moet je weer over op die grote blikken. Het leven is zwaar op de camping).

De bbq gaat om een uur of acht aan, het donkert al en de disco begint al te roepen. De kinderen zijn niet meer te houden en de ouders moeten wel mee om de kinderen in de gaten te houden.

Als dan de disco, soiree dansant, toch niet gezellig is, wordt het tijd over de camping te lopen en te controleren of alles nog in orde is. Kijken of de nieuwe mensen zich wel op hun gemak voelen, even wat informatie uitwisselen en dan is het toch alweer bedtijd.

Na een aantal weken of dagen is het toch weer tijd om te vertrekken. Uitgezwaaid door enkele vroeg uit veren zijnde medecampinggenoten wordt afscheid genomen. En tot volgend jaar!!!!!

Waar zitten jullie?

Waar waren al die gezellige toeristen vroegen de Fransen zich al af. Zitten ze allemaal in TsjechiŽ, Turkije of Griekenland? Het was in ieder geval een stuk stiller op de Franse campings. Misschien passen ze de prijzen, die zo langzamerhand de hotelkamers benaderen, binnenkort aan. Een beetje concurrentie is natuurlijk nooit weg.
Wel genoeg aanwezig waren de mid- en endlife crisis mannen in cabrio's. Maar die hebben al hun geld al in de auto zitten, dus veel omzet in de horeca was niet te verwachten.

De foto's en filmpjes

Nu even wat impressies van de belevenissen.
(Voor sommige filmpjes heb je RealMediaPlayer nodig. Kun je downloaden via Kazaa).

Dodensprongen in de Heric, juli 2004.  Filmpjes. Duurt even voor ze binnen zijn.
Dodensprongen van Marieke, Daan, Sjors en Robyn.
(Met de rechtermuisknop kun je ze op je eigen schijf opslaan, spelen ze beter af).


De Tour de France kwam voor de camping langs. Het gevecht op de begeerde trofeeŽn kon beginnen. Een ruzie (om een petje) ontstond en de politie kwam erbij. Zo'n karavaan is leuker dan de wielrenners.
Sorry boys.

Al in 1992 eerder bezocht: Dune du Pylat. De hoogste duin van Europa. We moesten er weer af. Helaas kon pappa Jan,  Sjors niet meer op de arm nemen.

2004   1992

Van deze hoogte vielen de heren in het donker. De bosjes houden wel was de gedachte. Sjors zou voordoen hoe Daan viel en viel dus net zo.
Dune Pylat.
In afwachting van de Tour, het duurde nog wel een uur voor ze voorbij flitsten.
Er moest veel ge-31-d worden.
Nog meer 31. Selina, Merceline en Frederiek.
Marieke, nog steeds geen 31.
Echte coole pet.
Margriet is klaar voor de disco.
Nog meer klaar voor de disco.
Na de disco.
Andreas, ook uit Beyum.
Selina, niet uit Beyum.
Daan uit Beyum met Marieke en Margriet.
Douglas, met en zonder
De buren van vorig jaar en dit jaar. Hugo en Lenie. Uit Veenendaal. Ze zetten onder andere in voor de stichting Hulp dominicaanse Republiek.
Bezoek hun website voor meer informatie:
www.shdr.nl
Er moest weer geskate worden in Tourbes. Voor het eerst de halfpipe gedropt. Klik op het laatste plaatje voor het bewijs.
In Espondeilhan is ook een skatebaantje.
In de Heric. Hier werden de dodensprongen gemaakt. Robyn, Marieke en Sjors.
   
Sjors met Marieke in de ruÔne. Peace
 
 
   
 
 
 
 
Disco voor iedereen.
Disco op de biervaten.
Nog meer biervaten.
 
 
Zou ze al slapen?
Joyce en Daan.
Alle mannen jaloers, gekust worden door de barjuffrouw.
Rik en Daan.
Gemaakt door Rik
Gevaarlijk wapentuig.
Lidl tentje, altijd handig.

Natuurlijk is nu ook onze campingtest bijgewerkt.

Terug naar huis