terug naar huis

2005 lente, april/mei

Campings te over in Zuid Limburg (het doel van onze voorjaarskampeervakantie). Waar moet je op selecteren. Natuurlijk alleen als er een internetsite van bekend is. (Een boekje met alle campings in Nederland, zoals het het Franse boekje van FFCC, waarin echt alle campings in staan, is er niet in Nederland).

Selecteren op een skatebaan is niet mogelijk, er was er geen. Dan maar naar de prijs kijken. Bijna allemaal hetzelfde. Toeristenbelasting die overal vanaf 1 per persoon is. (Het schijnt dat de kosten van het innen van de belasting net zo hoog zijn, als de belasting oplevert). Dan maar selecteren op douches zonder muntjes. Kijk dat was nog eens een goed argument. Bijna overal moest je douchemuntjes gebruiken. Zeer onhandig als er nogal gesport wordt. Nog een criterium: zo dicht mogelijk bij een mountainbike parkoers. Lukte ook. We kwamen dus in Gulpen, bij camping Osebos terecht. Prima voor elkaar. Wel bijna helemaal vol, maar de receptie had nog wel een plaatsje voor ons. (min min 1, in dit geval).
Drie prachtige (warme) dagen gehad. Daarna sloeg het weer om. Regen, kou.
Op de natte l
ss is het moeilijk fietsen, bleek. De mountainbike, met te weinig grip schoot weg, bestuurder viel (de schrijver in dit geval) en de arm schoot uit de kom. Er zat niets anders op dan terugwandelen naar de camping en naar het ziekenhuis. (Dank ome Jan van Velsen, voor het transport). Daar werd de arm met man en macht weer op de plaats gezet. De sportieve vakantie zat er op. Nog even van Bush genoten en we gingen terug. Gelukkig was de ANWB zeer inventief en werd een chauffeur uit de buurt geregeld (Roy, bedankt!) en werden naar huis gerepatrieerd.

In Zuid Limburg zijn de mensen zeer vriendelijk. De  camping was prima voor elkaar. De campingbeheerder wordt genomineerd als campingbeheerder van het jaar. Zie ook onze campingrecensies.

De benen van Mountainbikers, met loss.

De camping.
 

Hop en tafereeltje.

Raar.
Uiterst vreemd was wel dat het zogenaamde stiltegebied uiterst vaak werd verstoord door motoren die in colonne door deze gebieden rijden en die het blijkbaar mooi vinden zeer veel zinloos geluid te produceren en over de landweggetjes rauzen.

Ook raar.
Er reden elke dag wel 10 lijnbussen zo goed als onbezet, langs. De passagiers zitten zeker allemaal op de motor.

Terug naar huis