terug naar huis

Eind april, begin mei 2006.

De verse start van het kampeerseizoen.

Zaterdag 29 april vertrokken. Dat ging beter dan de vrijdag ervoor. Files waren volgens onze Beyerland kampeergenoten die vrijdags vertrokken, volop aanwezig. (Zij vertrokken naar Fréjus).

Het was koud onderweg. We reden door tot Liverdun. Dankzij in de Nokia 9500 gepropte TomTom kwamen we zonder problemen op de camping aan.

Deze camping zal niet tot onze favorieten horen. De camping, vooral het sanitair, was al jaren niet onderhouden en hij was ook nog duur ook (€ 19,80). Hij ligt vlakbij Toul. Daar is een veel betere camping in de buurt. Villey le Sec. Maar, ach, je wil wel eens wat anders.

Het was 's nachts steenkoud. Daan en Sjors waren verkleumd in hun tentje en stonden voor dag en dauw op. Een warme douche, weg en wel zo snel mogelijk.

Reisdoel: Morvan. Geen speciale camping op het oog. Bleek ook niet nodig. Zondags 2 campings bezocht. De laatste camping bleek de beste. Het was een municipal bij Montigny en Morvan. We stonden bijna de hele week helemaal alleen op de camping. Aan het lac de Pannecière (water steenkoud). De camping heette camping du Lac of camping du Plat.
Het was bijna verplicht elke dag een kampvuur aan te steken. De jongens hielden het vuur ook enkele dagen aan de praat.
Dinsdags sloeg het weer om en het werd prachtig. Elke dag boven de 20 graden. Prima dus.

Le Patron was zeer aardig en de hele dag bezig het onderhoud aan de camping. Hij gooit hoge ogen naar de nominatie van campingbaas van het jaar.

De activiteiten bestonden hoofdzakelijk het mountainbiken. Prachtige parkoersen waren uitgezet. Steil, heel steil en heel erg steil. Zowel naar beneden als naar boven.
Helaas moest de oude vader zijn meerdere in beide zoons erkennen. Moest vaak van de fiets. De jongens fietsten gewoon door.
Zonder blessures, valpartijen of bezoeken aan ziekenhuizen kwamen we de week door.

De camping was ook nog prettig geprijsd. € 16,10 per nacht.

Bij vertrek werden we uitbundig uitgezwaaid door Le Patron. En door de buurvrouw.

fotoserie:  alleen op de camping.


De terugreis ging in een hoog tempo, weer dankzij TomTom. Helaas wordt nog steeds niet aangegeven waar de MacDonalds zijn gevestigd. We reden door Duitsland terug. En 4 uur lang geen grote M gezien. Pas in Winschoten, daar gingen we de grens weer over, zagen we de verlossende lichtreclame.

terug naar huis