Tynaarlo, 15 september 2002

Omdat de electronische apparatuur het begeven had op de Zanderij (geslaagde kampeerreŁnie in Voorthuizen, juni 2002), is het verslag hiervan achterwege gebleven. 

Daarom met extra veel genoegen van alweer een reŁnie in Tynaarlo. 
Met de twee journalisten in de dop, Sjors en Tjesse

De koffie met gebak was dit keer extra goed verzorgd, er waren zelfs mokkaboomstammetjes!
Uit betrouwbare bron vernamen wij dat de Lidl hier een groot aandeel in had. 
De echte mokka op niveau gesneden Scharzwalder, Lildl, beste punten.

Gastvrouw. Let op links achter waar gastheer de show steelt.De gastheer en -vrouw wachten op de reŁnisten. 

Zoals gezegd was het koffie met gebak en natuurlijk je verheugen op de excursie door het Tynaarlose landschap. De reporters stonden met hen Koffie, gebak en andere genotmiddelencamera's klaar en flitsen links en rechts door het pand om de mooiste plaatjes te schieten. 
Amsterdamse sterren willen soms wel en soms juist in in het openbaar. De Amsterdamse filmsterren arriveren. 

Nog meer reŁnisten, nu op een rijtje.Boudewijn. Roze bril?Marijke en Bastiaan in de tv-fauteuils Het terras is open.Let vooral op de ogen van Tina. Er schuilt meer in haar dan je denkt.


Het was prachtig weer, let op de stralend blauwe lucht. Tijd voor een excursie.Mooi-weer-stratos-wolkensluierbewolking.

De reisleider had de route fantastisch voorbereid. We konden helaas de uitleg niet altijd volgen. Het moet toch geografisch, zowel fysisch als sociaal een zeer interessant gebied zijn. Een oplettende excursie ganger merkte bij de eerste stappen de stuwwallen en -meren op. Tynaarlo ligt tenslotte op een laatste ijstijd gebied. Gezien de ijsbaan die in een stuwwalmeer is ontstaan. 

Hierna enkele impressies door onze flitsende reporters.

Langs de sociaal geografische artefacten bij een fysisch geografisch stuwmeerBeetje overdrevenLate hunebedcultuur met vroeg jonge pubersEen versteend overblijfsel uit laat neolithicum, met eigentijds monsterTrein met wolkendek.typisch geval van urbanisatie van het plattelandToch nog wat cultuurOog voor detail, cumulus stratus.

Na de geslaagde tocht, door het, zoals eerder vermeld, prachtige, op zandgrond tot vruchtbaar woongebied omgetoverde late ijstijd stuwwal, een show van een stunter.

Een hoge ollie, let op het gezicht van deze superskater.Kickflip 180, let op het gezicht.Extra handstand stunt, Daan RoetersBegin van een fifty-fifty grind, Daan Roeters in de bocht

Verder is natuurlijk nog te koop deze prachtige camper. Voor alle info kunt u terecht bij Bastiaan. (bastiaan @roeters.nl
We kunnen niet anders concluderen dat de reŁnie weer van grote klasse was. We wachten volgend jaar maart weer af. 

 


Tynaarlo, 16 maart 2002

Op de eerste echte lentedag in maart, de zestiende in dit geval, is de eerste Roeters familiereŁnie van 2002 van start gegaan.
Als thuisbasis van de reŁnie is de Roeters verzamelplaats wederom Tynaarlo gekozen. Henk en AdŤle hadden de Eibert verruild voor de Zeskampen in Tynaarlo.

Een riant optrekje met (bijna) genoeg parkeerplaatsen voor het bezoek en eigen transportmiddelen.

Ook het terras  kon naar tevredenheid van de aanwezigen in gebruik   worden genomen. Het weer was zoals vermeld stralend, maar helaas was de mokkataart alweer op, zodat bij de eerst komende reŁnie zeker een nog weer grotere portie zullen mogen verwachten. (Zie hiervoor ook de reunie van 9 september vorig jaar).

 

De traditionele wandeling ging langs een  meertje (vroeger een geliefde zwemplaats  voor het volk uit de wijde omgeving). Onze excursieleider kon helaas niet vertellen over het ontstaan van het meertje. Wel over de huidige bestemming: woongebied voor de  beter gefortuneerden. Het natuurbad, verboden toegang voor onbevoegden

We vergaapten ons aan boothuisjes, rotondes in de tuin en architektonische hoogstandjes.
Natuurlijk werd er ook even bijgeroddeld door onze semi-excursieleidster.

 

Een oplettende wandelgenoot merkte op dat hier toch duidelijk ook de stuwwallen aanwezig waren. Het laatste restje Hondsrug zorgt voor een glooiende omgeving van Tynaarlo. Of was het het stroomdal van de Drentse Aa. We zullen het de excursieleider de volgende keer vragen. Ook zou het meertje zijn oorsprong in de laatste ijstijd gevonden kunnen hebben. 

De inwendige mens werd naar harte lust versterkt. De ijsberg/tonijnsalade, de kaasblokjes, drie in de pan, rode wijn, soep, biertjýh, enz. enz. zorgden voor wederom een onvergetelijke dag.

De eerste afspraken werden gemaakt voor het grote kampeerweekend. Als lokatie werd wederom het Hunzedal gekozen. Helaas zijn de kennismakingsweekenden afgeschaft en zijn daardoor de weekenden budgetair onverantwoord geworden. We zoeken naar een geschikte andere lokatie.