27 september 2003
Tynaarlo met zijn prachtige landschappen, dobbe en klinkerstraten, werd weer door de familie bezocht.
De ontvangst was prrrima. De gastvrouw en -heer hadden zich de benen uit het lijf gesjouwd om de dag tot een goed einde te brengen. 
Nu even wat foto's van de getalenteerde fotograaf, Tjesse Roeters. 

Zelfportret, Tjesse Roeters, Amsterdam. Verhitte discussie over het thema van de dag. Let op de idyllische omgeving. Jong geleerd enz. Hajo Roeters zelf.Enthousiaste wandelaars. Mooi shirtje, daar links. Ook op de reŁnie geweest zeker.

De dames Bakker uit Amersfoort. Paarden ook en nog steeds TynaarloJassenruil, Sjors Roeters en Hajo RoetersMarsjes.

Let op wat erachter Daan gebeurt. Klik hierop. Filmpje. In de dobbe van Tynaarlo. 
(mocht het niet lukken het filmpje direct af te spelen, dan kun je altijd nog via de rechtermuisknop het filmpje opslaan)

De ontvangst en de hapjes, foto's Sjors Roeters.
Overheerlijke mokkataart met bakkersoom. Heerlijk.Nu de slagroomtaart. De drankjes

Na de wandeling:
Mona Lisa
Beugelbekkie, zelfportret.Het tweede stuk mokkataart. Moest op. Jan Roeters en Sjors RoetersElke keer maar weer.
Op de vraag hoe Henk zich voelde was het antwoord: klik hierop, wacht op het filmpje en zet het geluid aan.
(mocht het niet lukken het filmpje direct af te spelen, dan kun je altijd nog via de rechtermuisknop het filmpje opslaan)

Volgend jaar maart in Amsterdam. We verheugen er ons nu al op. Trams en metro. Multiculturele samenleving. Wat een feest. 


14 juni 2003

Geheel in het teken van de traditie werd er gereŁnieerd in de Zanderij, Voorthuizen. Al vanouds de pleisterplaats voor de Roeters familie. Of het schilderij van Hajo nog aan de muur hing hebben we niet kunnen ontdekken.
De families Beijum en Tynaarlo arriveerden vrijdags, waarbij de familie uit Beijum de finish net binnen de limiet haalde. De families Amsterdam en Amersfoort kwamen in de loop van de zaterdag. 
Er werd op de speciaal uit de pot aangeschafte gasbarbecue, gebarbecued. 
De voetbalwedstrijd was weer een hoogtepunt. De Jannen en Daan wisten, ondanks de onbestrafte overtredingen van de tegenpartij, net te winnen. 11-10. Ben, Tjesse en Sjors zullen volgende keer toch iets getrainder aan de wedstrijd moeten beginnen. 
Het kamp werd opgeslagen aan het eind van de Zanderij. Enkele boze blikken meldden ons dat we niet netjes in de rij stonden. We vielen wat uit de toon. 
Helaas was de Sing-in pas open vanaf 1 juli, anders had de hele familie zeker deelgenomen aan deze altijd fantastische belevenis.
Er ontstaat wat spannings bij het opzetten van het kamp, toeschouwers pakken kun stoelHoe moet dat nou!@!

Kampeeroverzicht. De dames Roeters/Bakker

Tjesse Roeters op nieuw luchtbedVoorbereid op de grote match.

Tot in september.


Groningen, 23 maart 2003

Verzamelen

Op een heerlijke eerste lentedag, waarop de temperaturen tot een zeer aangename waarde steeg, werd verzameld in Beyum, de Rensumaheerd dus.
De eerste, uiterst sportieve, reŁnist arriveerde al om half twaalf om al direct de mokkataart, die in grote hoeveelheden bij de Aldi was ingeslagen, naar binnen te werken met daarbij een beste bak koffie. (ook van de Aldi).
De andere reunisten volgden in rap tempo. De eveneens ingekochte aardbeientaart was dit keer favoriet. (Was het bekend dat er een overschot aan mokka was en de aardbei minder ingekocht? Het inkoopbeleid liep hier even spaak, een goede les voor de volgende keer).

De eerste reality-games werden opgestart. Bagdad trilt! Kanonnen in Beyum


Fxck
Nog een fxck Hajo was er ook weer bij
De eerste twee foto's dingen mee naar een toekomstige prijsvraag. Dus let op de bekende vinger.

Al snel werd de traditionele voettocht door het schone Noordelijke landschap begonnen. De tocht voerde langs Boterdiep, Zuidwolde en andere kenmerkende plaatsen. Enkele fotografische impressies.

Thema
Richting Zuidwolde downtown
Downtown Zuidwolde city Boterdiep Zuidwolde op 23 maart 2003 Typerend, niet in landschap passend artifact in Zuidwolde, Groningen Oorspronkelijk landschap Boterdiep met skateboarder Weer een niet passend bouwwerk in landschap: in dit geval, te klein Uitstekend bouwwerk met passende landschapskenmerken

Omdat het thema van de wandeling niet helemaal voor iedereen duidelijk was, wordt dit alsnog herhaald. Het algemene thema was: het verstoorde landschap in Groningen nabij Beyum en Zuidwolde.
Na een intensieve voorbereiding van de organisatie was duidelijk geworden dat het ontstane landschap niet in overeenstemming was met het oorspronkelijke. Het oorspronkelijke landschap bezat zeker geen molens, kerken of diepen. Om deze reden zullen bovengenoemde artifacten met de grond gelijk gemaakt moeten worden en weer in het oorspronkelijke landschap omgezet  moeten worden. Zie voor oorspronkelijk landschap: de lammetjes in de wei.
Op de laatste foto van bovenstaande serie: een uiterst moderne bouwmarkt  die zeer goed in het landschap past omdat er rekening gehouden is met de reeds bestaande en noodzakelijke beschoeiingen van het gemaal. Dit gebouw zal zeker  tot monument verheven worden (over 50 jaar). 

Einde wandeling


Het doel van de tocht werd na een ontspannen  wandeling bereikt binnen de gestelde tijd. Men kon zich hiern te goed doen aan de soep, pannekoeken, broodjes enz. (Alles prima voorbereid door de gastvrouw van vandaag: Geertje)

Pannekoeken, Aldi De tafel met de pannekoeken (we doen geen nieuwe spelling vandaag).

Komt er bier aan? Gespierde benen van een league speler. De maagdelijke benen van een toneelspeelster Tuin, Oeverkruid 12, kantoor Roeters A&I

Zand Zand Zand en nog eens zand Een dagje strand aan het Oeverkruid 12.

In de verte zand. Maaike van dichtbij Alweer een vlam, wat hebben die Roetersen toch met vuur

Einde

Om een uur of 5, met een voldaan strandgevoel en zand in de auto, keerde iedereen op zijn eigenwijze huiswaarts: al wandelend, (de echte themaÔsten) of met de taxi (blauw Vitootje).

Volgende reunie: 14 juni, op een nog nader af te spreken camping, waarschijnlijk in Voorthuizen.

Tot dan!