2004 12 september, Beyum.

Niet iedereen heeft dit geweldige evenement mogen meemaken. Door een groot communicatief misverstand, bleef de familie uit Amersfoort eenzaam in hun woonplaats achter en maakte de rest van de familie de pot weer een beetje leger.
Hier de gezelligheid die Janda, Berry, Tina en Maaike misten.
 

We moeten het maar eens weer overdoen, misschien Kerst of gaan we dan skiŽn of snowboarden ofzo in TsjechiŽ. We houden jullie op de hoogte.


2004 19 juni, kampeerweekend in Elboerg, strandbad.

De financiŽn.
De reŁnies gaan maar door. Omdat de erven-pot langzaam maar zeker steeds leger wordt zal er binnenkort bijgestort moeten worden.
De boodschappen werden weer met grote scherpte ingekocht, zelfs bij afwezigheid van een Aldi en Lidl. Cake, rauwe ham, hamburgers, je kunt het zo gek niet noemen of het was er.

De wedstrijd.
's Middags was de wedstrijd van het jaar gepland. Speciale doelen werden hiervoor aangeschaft. De ploeg van Daan, Jan en Jan won zoals gewoonlijk. Helaas moest de sterspeler het veld verlaten met een zware knieblessure. De tegenpartij kon toen terugkomen tot 4-3.

De (wissel)wedstrijd.
De wat minder belangrijke wedstrijd werd wel uitgezonden op tv. De sfeer werd overheerst door de wissel en de Spaanse scheidsrechter. Eruit met Advocaat en niet meer naar Spanje op vakantie.
Gelukkig is het nu allemaal anders omdat de Duitsers naar huis mochten (leve TsjechiŽ!) en Nederland door moest.

Het weer.
Viel mee, zaterdag. Was erg koud zondag. En veel regen.

De camping.
Strandbad Elburg. (ook wel Elboerg genoemd, in verband met de overheersende Duitse bezoekers).
Aardige en aantrekkelijke receptie.

Tennissen.
Nieuw programma-punt bij de reŁnies toegevoegd. Het tennissen. Prachtige rally's. Aan de techniek moet hier en daar nog even geschaafd worden.

De BBQ
De traditionele bbq werd weer gehouden. Op de eigen gasbbq van de familie.

Skaten
Er werd weer fanatiek geskaat (geskate, geskeet, gesk8t). De baan zag af en toe oranje, maar ons getalenteerde familielid nam de hindernissen met groot gemak.

De foto's
Tjesse viert alvast de overwinning


bij de wedstrijd   
het eerste doelpunt voor Nederland       
Nederland verloor met 3-2, van TsjechiŽ.


2004 21 maart

Dit keer werden we uiterst gastvrij onthaald in een grootstedelijke ambiance.
De koffie met gebak (jazeker, uitgebreid met appel, vlaai en mokkaslagroom) stond klaar bij aankomst.

We genoten de vers gehaalde Turkse broden, de zelfgemaakte groentesoep (met ballen) en de niet te vergeten een bietensalade die als het aan de verslaggever lag, vaker aangeboden mag worden. Het recept zal de maker binnenkort publiceren.

Het programma werd vakkundig en in kort tempo afgewerkt. Een rit door het zondagse Amsterdam, langs grachten, Anne Frank en station. De boot lag klaar en we vertrokken naar een verderop gelegen schiereiland. Prachtige nieuwbouw uit een Amsterdamse school. De wandeling voerde tegen de wind in, langs het water. Helaas kon de reisleider qua stemvolume hierdoor niet elke cursist bereiken.  Hij zal zeker zeer interessante wetenswaardigheden hebben verteld over het ontstaan van zo'n prachtige wijk. 

Bij de auto's gekomen werden we verrast door een briefje van Stadstoezicht. Je maakt wat mee in de grote stad.

Weer gearriveerd op de thuisbasis, werden we weer voorzien van licht alcoholische versnaperingen en ook natuurlijk de chips en anders lekkers.

Tip van grote broer: als je dan toch berenburger koopt, koop dan Weduwe Joustra.

Op naar de volgende sessie: kamperen in Elburg.