Terug naar hoofdmenu.

herfst 2002Ondanks de kou, de nieuwe caravan uitgetest.

(Gekocht bij Miedema caravans in Marum. Nog nooit zo'n klantonvriendelijke zaak meegemaakt. Op die ene goede verkoper na.Ok Jan. We konden de aankoop niet eens bekijken, ze namen niet de moeite een hek open te doen, komen hun afspraken niet na, kortom koop geen caravan bij Miedema. Het was echter enige plaats waar de caravan op dat ogenblik beschikbaar was, dus we moesten wel).

Het is de Beyerland 460FB geworden. Ook wel lite genoemd. Prima voor elkaar. Door de ringverwarming hielden we de kou buiten. 

Hunzedal verandert steeds verder naar een bungalowpark. Deze trend zie je bij meer campings. Levert uiteraard meer per m2 op, zo'n bungalowpark. Het achterstallige onderhoud in de toiletgebouwen waren we niet gewend. 
Zie voor de details, de roeterssitecampingbeoordelingslijst.

De voortent en de Beyerland in het Hunzedal. Zo slecht was het weer nog niet. Let op de zonne-aanbidders op het strand. Kaartenhuizen. Daan Roeters. Wat is een tv kast ook zonder tv.

Einde kampeerseizoen 2002.
Tot volgend jaar!


zomer 2002

Terug naar hoofdmenu.

In plaats van die gezellige vakantieKPN kaartjes uit Frankrijk en andere vakantiebestemmingen, nu via de enige echte roeters site de vakantiegroeten van de familie Roeters Beijum.(Scheelt een hoop postzegels en beweegt ook nog).

Ons vertrek was snel. Om alle opstoppingen en wegwerkzaamheden te omzeilen gingen via de polders, Antwerpen en Bergen (Mons). Dat beviel prima. De eerste camping was in Guignicourt-Municipal. Beetje nat onderweg
Zeer vriendelijke mensen. Schoon. Douches heet en genoeg. Niet duur.
Ligt niet ver van de Péage naar Reims. Vlakbij Laon. Prima doorgangs camping. Als je van vissen houdt, dan is het helemaal goed. Omsloten door rivieren. Alleen niet voetballen  bij de vaste stacaravans, dan worden ze wat zenuwachtig van. 


De volgende dag verder naar Moulins. Nadat Sjors' verjaardag was gevierd.Feest in de caravan
Moulins, zeer grote camping. Bijna helemaal leeg. Genoeg washokken, douches enz. Alleen aan vernieuwing toe, het was allemaal wat versleten. Aardige mensen. Grote plaatsen. Ook alweer een goede doorgangscamping. MacDonalds aanwezig. 

Door de tunnel de zon tegemoet. Beetje vaag, maar nog geen digitale fotocamera!
De afspraak was wederom met de familie Rodenberg. Op Montrose. Pézenas of Tourbes.
Tot onze grote spijt werkte Marieke er niet meer. Wel was Jeltje er voor de gastvrije opvang. Er waren nog meer veranderingen. De sluitingstijden van het zwembad waren zeer verruimd ivm met de siësta van mevrouw de badmeester. (Ook wel badbitch genoemd). Kortom, tussen 1 en 3 uur mocht er niet gezwommen worden.
Maar we zijn niet stuk te krijgen natuurlijk.

 

We houden vol. De camping blijft voor ons de gezelligste. Ook komen er nu iets minder Nederlanders op de camping. 
Een groot nadeel is natuurlijk de prijs. Onze Ancient Client korting is gewoon geschrapt. Dus betaalden we gewoon € 21,80 per nacht.
Voor de rest is er aan het sanitair niets veranderd. Wordt wel twee keer per dag schoongehouden. Natuurlijk is er de wasmachine. En de Aldi en Lidl dichtbij. Zelfs een zeer prijsbewust restaurant. Veel frites, vlees en verse salade voor ongeveer € 6. Dat vind je toch bijna nergens meer. Pézenas,  in de Rue La Coste. Kijk dit is tenminste een duidelijke menukaart, je ziet wat je krijgt, er staan nummertjes bij en de prijs is duidelijk. foto menukaart. 

Krekels uit de dop
Als echte natuurvorsers stroopten we de camping af naar natuurlijke wetenswaardigheden.


Het strand was ook weer lekker heet aan de voeten en het hoofd werd koel gehouden. En de wraak was zoet. Zelfs een ruïne werd bezocht in St. Guilhem. Always look on the bright side of life!
Een  stukje cultuur mag tenslotte niet ontbreken. 

Sofie op de Denkend aan haar droomauto rotsen denkend aan haar droomauto.


Een uitstapje naar de Provence, op zoek naar een nieuwe camping.Plaats: St. Vallier de Thiey, camping: Parc des Arboins . Een camping op 730 meter hoogte. 12 km ten noordoosten van Grasse. Als je van bomen houdt en niet van warmte houdt, is deze camping aan te bevelen. Omgeving is prachtig.Gorges van Vernon bijvoorbeeld. Lavendelvelden voor parfum fabrieken. Mooie bergen te beklimmen. Maar het weer was slecht. Aan de kust is het dan mooi weer, maar als je teruggaat, rij je de regen tegemoet. Zwembad (filmpje1,7 mb) was inclusief. En de geluidsoverlast van de plaatselijke puberauto's, ook wel boomcars genoemd, ook. De douches werden vernieuwd. Maar erg behulpzaam zijn de medekampeergenoten niet. Stoelen en ander droog goed stond buiten tijdens de bui zonder onze aanwezigheid. Maar niet binnengezet door onze buren. Jammer is dat.
Aldi en Lidl niet gezien. Kleine supermarkt in het plaatsje.

Cannes ligt dichtbij. Daar staan dan weer de droomhuizen en kasteeltjes.

Cannes cannes cannes

cannes


Op 19 juli gingen de wegen uit elkaar. De familie Rodenberg ging naar huis, met de Constructam en de familie Roeters ging op weg naar de volgende camping. Onderweg Tweede klas brugsmurf, ook wel Daan genoemd zagen we alweer een droomauto, nu die van Sjors. 
We kwamen  dichter bij het strand. En het werd  warmer. We vonden een camping in Pierrefeu. De camping heette Le Defends. Camping le Defends, Pierrefeu Terrassen camping. Zwembad met zout water. Zwembroeken mogen, boxershorts enz niet. Veel gevoel voor de campinggast werd er niet aan de dag gelegd. Sommige vriendelijk, maar kinderen moesten blijkbaar op de Franse manier, dus met veel schelden, in goede banen geleid worden. 
Lidl en Aldi in Toulon. Half uurtje met de auto. 
Strand ook dichtbij met de auto:19km.  Zelfs de partytent werd opgezet. Overzicht van droge en warme camping

Qua sanitair moet het nog iets uitgebreid worden. 2 (heren)douches voor 100 (toekomstige) kampeerplaatsen is natuurlijk veel te weinig. Schoon was het wel. Omgeving was prachtig. Bergen, strand. Eten in het restaurant was een aanfluiting. Patat en een stuk vlees. En harde stukken erin. Bah.

Na deze goede opwarmer gingen we terug, huiswaarts. We stopten bij het plaatsje Pont de Vaux. Pont de Vaux, Champ d'été. Zo leeg was het. (Ten noorden van Macon). Daar was volgens onze FFCC campinggids een nieuwe camping gekomen. Heet Champ d'été. Helemaal leeg op een klein tentenkampje van Franse kinderen na. Dus al het nieuwe sanitair ook voor ons alleen. Nooit zulk prima sanitair gezien in Frankrijk. Helemaal nieuw en schoon. Pingpong tafel helemaal nieuw. Plaatselijk zwembad er naast. Dus wel flink aan de prijs. Lidl en Aldi niet gesignaleerd.

Laatste camping. Maubeuge. Camping: Du Clair de Lune. Wel vaker bezocht. Nette camping. Echte doorgangscamping. 's Avonds vol. 's Morgens leeg. Aldi gesignaleerd. Lidl niet gevonden. Groot nadeel: 1 heren plee. Voor ongeveer 50 plaatsen. Veel te weinig. Mooie plaatsen. Heggen rondom. Pingpong tafel was nieuw aangeschaft, evenals een klimrek met lekker zachte tegels eronder. MacDonalds aanwezig. 

Voor onze bezochte campings: het  campingoverzicht met beoordelingen per camping. 

Terug naar hoofdmenu.