terug naar huis

2008 zomer

Voor het eerst een echte grote vakantie zonder de kids! We horen tot de grijze golf. Geen campings meer zoeken die voorzien van zwembad, skatebaan enz. Andere prioriteiten waren nu veel meer: lekker warm (ook niet te), bergen,geen depressie bomen, stadje op loopafstand, wandelomgeving, en genoeg gezelligheid.  Erg lang staan op een camping was vaak niet nodig.
Waar moet je dan nog een verslag over maken vraag je je af. Over de (depressie) bomen in Espenel, over de hoge bomen in Millau of Aurillac, of de afwezigheid van bomen in St. Mitre Les Reparts, waardoor de mistral vrij spel had op onze voor wind kwetsbare DWT fjord III bustent? Goed, dan dat maar.

Het rijtje campings maar even:

Metz.
Eerste dag voor het eerst op een camperplaats gestaan.
Was eng. Geen plees, gewoon een parkeerplaats voor de camping.
Maar wel gratis en zeker niet voor herhaling vatbaar.Doucier, Jura
Daarna naar de Jura waar onze meest favoriete buren stonden: Jacques en Pia en Yvet met haar vriendin Maria. De camping heet Domaine de Chalain en is een prachtige camping met alles er op en er aan. Zwembad, meer, winkeltjes, bar, disco, maar wel aan de prijzige kant. € 35 voor twee personen per nacht. De omgeving is vooral prachtig als het mooi weer is en je op de fiets zit. Vooral vanuit de camping is het al 22%. Een goeie binnenkomer! Reserveren moet wel, want het propvol toen we weggingen. Internet was er wel, maar alleen bij het kantoortje en niet eens gratis. Volgende keer verwachten we een complete dekking over de camping en een heel open netwerk. Of € 0,50 per dag vind ik ook wel goed.
De fietsomgeving is prachtig, maar alleen mooi uitzicht wordt alweer verstoord door de bomen die, zo lijkt het wel, tot de hemel groeien ons fietsers (OK Jacques), het uitzicht benemen.
Dan de Mont Ventoux, maar daar hebben we het later over.
 

 

 


Brives-Charensac.
De volgende camping was in Brives-Charensac. Municipal D'Audinet. We zouden 4 jaar geleden daar langs gaan omdat we in 2004 met Hans en Monique hadden afgesproken. Maar ja, we lieten verstek gaan 4 jaar geleden, nu waren ze er niet meer. Het is een camping waar altijd zeer veel plaats is, reserveren totaal overbodig. De camping ligt aan de rivier, waar je in kunt zwemmen. Je kunt kiezen, schaduw of in de zon. Het weer kan wel in een keer omslaan. De fietsomgeving is wel aardig, hoewel je toch wel vrij veel over grote wegen moet rijden.
Wandelen naar het stadje is ook leuk, maar het is klein. Camping is een eurootje of 11.

 

Mallemort.
Even er tussendoor. Camping Durance Luberon. Wel WiFi bij het kantoor, volgens mij wel gratis. Te korte tijd er gestaan om de sfeer goed te proeven. De sanitair gebouwen waren mooi nieuw en heel goed van opzet. Geen vrouwen en mannen scheiding, kijk daar houden we van. Beetje efficiënt. We waren op weg naar
 

St. Mitre Les Remparts.
Camping Felix de la Bastide.

Theo en Gonnie hadden plek gereserveerd en dat was nodig ook. Het programma was ook al snel bekend. Donderdags gaan we de Mont Ventoux doen. Maar eerst in een hevige mistral de tent opzetten. We hadden niet echt gekeken naar de strak opgezette De Waard tenten die de kont in de wind hadden gezet. Dus de mistral stond lekker tegen de zijwand aan te drukken, maar onze Fjord III hield het.
De camping is erg gezellig. Veel Nederlanders, bijna alleen maar, goeie sfeer. Wandelgebied is ook prachtig. Wifi op het terras gratis tot 12 uur 's middags. Het sanitair is beperkt, maar erg goed schoongehouden en prachtig authentiek opgeschilderd. Pauline zwaait de scepter daar. De ontvangst is hartelijk. Dus als je er heen wilt moet je wel reserveren. Er is ruimte genoeg, maar er kunnen, door de grootte van het sanitair, niet meer mensen op.
Alleen die kloten mistral die 2 dagen aan hield.
Trouwens in afwachting van een plaatsje op Felix kun je altijd nog even kamperen op de camping aan de overkant daar is altijd plaats.
(Kor, "DansenMetjansen" en Hilda).
Voor twee personen is het ongeveer € 21 per nacht bij Felix.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Donderdags ging het gebeuren. Na een korte training een dag ervoor, gingen Theo en ik aan de bak. De Mont Ventoux moest er aan geloven. 
We werden door Gonnie en ons Lotte naar Malaucène gebracht. We spraken op de top af.
Gonnie zou de auto naar de bovenste parkeerplaats rijden en de verder te voet de berg beklimmen met ons Lotte.
Theo op zijn Stevens en Jan op zijn Bulls.

 Het ging prima. 21 kilometer klimmen. Was even druk op de weg vlakbij de top, maar we waren er. Wat een uitzicht. We zagen de Mont Blanc liggen met besneeuwde toppen.
Geen bomen, Jacques is vast jaloers op ons geweest.
Toen de auto halen. In hoge snelheid waren we langs de parkeerplaats gevlogen, zodat we de Mont nog een keer van Bedouin mochten doen. Gelukkig hoefde het niet helemaal, maar anderhalf keer de Mont Ventoux was voorlopig genoeg.
Bedankt Theo voor de prachtige tocht.
Ondertussen waren ook onze ex-buren in camping Felix gearriveerd. Zij hadden een wok mee, wij niet. We waren wel jaloers, maar ja, klein campertje.


Espenel.
We hebben ons daar toch een jaar 5 prima thuisgevoeld maar door onze plaats onder de depressiebomen en het blijkbaar niet interessant genoeg te vinden ons aan een andere plaats te helpen, hoort deze camping niet meer thuis in de top-40. De groeten maar weer. Pont d'Espenel was dat voorlopig.

Millau.
Camping Larribal of camping L'arribal. Kleine camping, aan de rivier, prachtig stadje er vlakbij, mooi fiets gebied en gorges en je kunt parasailen heet dat geloof ik. Camping goedkoop, ongeveer € 10 voor 2 personen. Fietspaden lopen naar de stad vanaf de camping. Leuke markt, als je ervan houdt, op vrijdags. En heel rustig. Sanitair niet om naar huis te schrijven, maar wel genoeg en er is gewoon pleepapier. (Nou niet volgend jaar allemaal daar naar toe, want anders is er geen plaats meer voor ons!).

Narbonne Plage.
Camping Côte des Roses. La Falaise was vol, maar hier was plaats zat. Ons "straatje" was prima gezellig. Grappige Fransen. Maar onze taalbeheersing is dusdanig, dat zelfs een eenvoudige conversatie niet soepel verloopt. Zelfs over het uiterst belangrijke onderwerp (race)fiets is niet makkelijk te communiceren, klimmetjes, versnellingen, hoogteverschillen, kom er maar eens op. En dan gaan ze ook nog vertellen hoe duur hun fiets was in Franse Francs. Dat is moeilijk rekenen. (Trouwens op de Aldi-bonnetjes staan gelukkig geen Franse Francs meer, in tegenstelling tot de Intermarché).

 
Wat moet ik kwijt over deze camping.
Een massacamping aan het strand. Niet ons soort camping. Een zeer slecht restaurant, strand op 10 minuten. Sanitair, beroerd. Niet eens warm water om af te wassen. Genoeg gezeurd. . (Fietsomgeving is uiterst gevaarlijk, zeer veel verkeer op het klimmetje over de heuvelrug, de hele kust is trouwens erg druk).
Volgende dus.

Aurillac.
Camping de L'Ombrade. Wel erg veel schaduw. Hoge bomen. Sanitair wordt aan gewerkt en is eigenlijk prima.
Prachtige omgeving. Vulkanisch gebied. Met veel Puys.  Stadje dichtbij. Op loopafstand. Bakker ook.
Fietsgebied prima. Mocht maar een tochtje maken, naar de Puy de Mary. Loopt zeker 10 km een keurig fietspad afgetekend op de weg. Netjes hoor. En verderop een waarschuwingsbord voor de automobilist dat ze rekening moeten houden met "Nombreux Cyclistes". Kijk, dat is nog eens goed. En verboden voor campers op de weg naar boven en wat rijden daar in grote getale? Ja, ja, campers. Mooi klimmetje naar 1580m ongeveer. 11 kilometer lang. 6% gemiddeld.

Sézanne.
Nog steeds een van onze favorieten. Municipal. Gaan lekker door met vernieuwen. Herensanitair is aan de beurt geweest blijkbaar. Prachtige kunststof deuren. Alles opnieuw betegeld.
En de Aldi dichtbij en de MacDonalds. (Allebei richting Troyes). € 10 voor 2 personen.
 

Favoriete campings dit jaar? Jazeker, L'arribal en Felix de Bastide. Maar misschien mogen we nog een keertje dit jaar. U hoort van ons.


2008 mei

Kampeerseizoen gestart in de Morvan en Luxemburg.
Voor het eerst weg met onze tot campertje omgebouwde Vito.
De eerste nacht was in Montigny Le Roi. Een echte kasteelcamping, maar we zagen geen kasteel.
Doortrekcamping. Sanitair was werkelijk uit de kunst. Alleen maar Nederlanders. Goed voor elkaar dus.
De baas was ook aardig.
Het was alleen erg koud.

Het nieuwe kampeermiddel in actie in Montigny Le Roi.

 

 

Familie Roeters Beyum vertrokken voor het eerst kinderloos richting de Morvan.
De camping die stil is en voor mensen is die genieten van een prachtige natuuromgeving.
Twee jaar geleden waren we er ook. Aan het Lac Pannecière. Montigny en Morvan.

Er stonden zeker wel 10 caravans op het terrein. Veel vissers.

Het stuwmeer.


Toch wel mooi daar en erg groen.

Het was weer prachtig weer, net als in Nederland trouwens.
Na 5 dagen hadden we het wel gezien. Jan aan het fietsen en Geertje aan het lezen.
Fietsen gaat daar geweldig. Erg glooiend. MTB routes waren zeer zwaar. Maar erg mooi.
Af en toe waren er bordjes weg, maar de route was van twee jaar geleden nog bekend.

De communicatie op de camping was een stuk beter dan vorig jaar. Nu was de ontvangst van de gsm'etjes prima.

Het fietsen op de weg was erg fijn. Tot er van die "sportieve" motorrijders langs scheuren die denken
dat ze alleen op de wereld zijn en uiterst veel zinloos geluid maken. Ze doen zelf oordopjes in en
de anderen worden ongevraagd met de herrie opgezadeld.


We zochten de andere Roeters familie op in Luxemburg.
Een hele andere camping. Esch sur Sure. Im Aal heette de camping.
Veel Belgen.

De baas zelf.
Als je heel goed kijkt zie je het witte dakje van de Vito met daarnaast de ruim bemeten Rapido uit Tynaarlo.

Uitgebreidere campingrecensies

terug naar huis