Terug

Reünie 13 september 2009.
We mochten weer in Tynaarlo komen! De groep wordt steeds groter werd door menigeen geconstateerd. De reden is duidelijk. De kleinkinderen van Henk en Adčle gaan straks de macht overnemen. Dat gaat zeker gebeuren.
Rogier en Janke met Noor, Boudewijn en Monique met Julian en Dominique.

Ook verwelkomen we Michael en Dot (was er in mei ook al bij zag ik net) als nieuwe leden van de reünies.

Na de gebruikelijke ontvangst, koffie en taart, werd even gepauzeerd om de sportieve Amsterdammers te laten binnenkomen. Ze hadden tempo-gereden om op tijd te komen. En het lukte. Vlak voor de traditionele wandeling waren ze binnen. Koffie en (mokka) taart weg werken, borrel er achteraan en wandelen maar.

Op verzoek van enkele historisch geďnteresseerden werd het hunebed wederom bezocht.
De stenen lagen gelukkig nog net zo als 10 jaar geleden. Het is wel eens anders geweest!
De wandeling voerde verder langs de voormalige zwemplas van Tynaarlo. (Tynaarlo was daar zeer beroemd om). De zwemplas is na een jaar of 5 helemaal volgroeid met luxe bebouwing, zwerfkeien en rotondes op het erf.

Na de wandeling was het tijd voor patat. Onze gastheer stond als een ervaren patatbakker (niet Berry Bakker) de kreukelfrites van Aviko in en uit de olie te scheppen.
(Let wel: de frites zijn knapperig, maar door de grote oppervlakte van de kreukelzone, zijn redelijk aan de vette kant, dus rustig aan met die frites, dan hebben wij volgende keer meer!).

 Opa en kleinzoon en een lekker broodje.Nog meer kleinkinders.Kippenhok.Janke met Noor.Sziget in Tynaarlo.De wandeling gaat beginnen.Wat een compositie!
 


Hoofdrol voor Sjors.
 


Hoofdrol voor Bastiaan

 


Landschap Tynaarlo (Rembrandt Bakker merkte dit op).

 

Tot volgend jaar in Amsterdam.
We zijn er klaar voor!

 

 


 

Kamperen met de familie in Ommen!
5 tm 7 juni 2009.

Zorgvuldig werd de camping uitgezocht door de oudste Roeters. En een voltreffer. Het is de SVR camping de Hoogenkamp in Ommen. (let op: op de folder staat Arendshorst, maar het is Arendhorst, zonder s dus. Dit omdat die met de s niet gevonden wordt door TomTom of Route66).
Dichtbij het bos, met midgetgolf, een huisje voor de niet kampeerders, heuveltjes voor de echte MountainBikers (Jan en Hajo), hele grote plaatsen, vriendelijke ontvangst en een karate-zomerkamp.
Ook was de prijs erg aangenaam.
Vrijdags was de inspectie al gearriveerd om het voorbereidende werk te doen: Henk en Adčle en Jan en Geertje.
Ondanks de van Roeters' huis uit antipathie tegen honden, werd het eerste exemplaar (Geertjes Dot), geaccepteerd. En Geertje had het er maar druk mee.

De rest van de familie kwam in de loop van zaterdag.
Programma: midget golf en bbq.

Midgetgolf.
Een verrassende, maar terechte uitslag:
(de favorieten, volgens eigen zeggen, eindigden op plaats 6 en 9. Jammer hoor. Volgende keer beter!)

1 61 Jan jr
2 67 Adčle
3 67 Bastiaan
4 68 Jan sr
5 70 Janda
6 72 Berry
7 74 Maaike
8 74 Bernhard
9 77 Wis
10 78 Hajo

De boodschappen voor de BBQ werden verzorgd door Wis en Adčle. Precies uitgekiend. De wijn was voortreffelijk. Longue Dog  van de C1000.
Henk staat nog steeds bekend als de beste BBQ-er van de familie dus die mag het vuur aansteken op de net nieuwe BBQ.
De eerste worstjes waren iets te donker en moesten afgevoerd worden. Ook de aardappels waren niet bestand tegen de nog erg nieuwe BBQ.
Maar alles went.

 

We gaan volgende keer weer!!
De volgende reunie is op 13 september, zondag, in Tynaarlo.

Uw reporter was niet in topvorm, dus maar enkele foto's.
 

BBQ feestje
hilariteit bij het Midget golfen
concentratie en keurende blikken
kampeermiddel
  nog een kampeermiddel,maar dan groter

 


 

Terug

Maart, 22 2009 Amersfoort.

Het was een echt feest, met als hoogtepunt toch wel de rondleiding door Amersfoort.

De ontvangst in huize Bakker was prima voor elkaar. Kosten nog moeite werden gespaard. Er waren broodjes. Soep, ja, zelf gemaakt met ballen.
Mokkagebak (mm erg lekker) met koffie natuurlijk. En natuurlijk wijn en bier. Voor de grote dorst.
Paaseitjes in allerlei kleuren. Geel was favoriet.

Tynaarlo had weer gewonnen als eerste aangekomen. Daarna volgde Beyum in een geleende Opel Corsa. (de Vito moest zonodig gespoten).
Amsterdam had last van files en was ietsje later.

Daan en Tina waren afwezig in verband met studie. Een betere reden kunnen we zo niet bedenken. Zet hem op allebei.

De laatste nieuwtjes werden uitgewisseld. Familie uitbreiding was een geliefd onderwerp. Ook de aanstaande uitbreiding van Beyum met een zwart viervoetig iets werd uitgebreid behandeld.

Na de broodjes mochten we met de auto Amersfoort in en parkeren bij het werk van Janda. Mooi parkeerterrein. Het bleek later dat het gebouw bijna moedwillig was verwoest door een omvallende boom. Gelukkig zat Janda niet in het verwoeste stuk van het gebouw. Helemaal fijn was het dat het gebouw weer in oorspronkelijke staat hersteld.

De wandeling ging door het hartje van Amersfoort. Er bleken veel pleinen en kerken te zijn. En ze bestaan al 750 jaar. Vandaar al die rood-witte vlaggen met 750 jaar.
Dat vonden de Tynaarloers maar niets, Tynaarlo bestond al tenminste 1190 jaar. Ach ja, baas boven baas.

Na een moeizame start kwam onze gids verrassend snel uit de startblokken. Er werd op de toren zonder kerk gewezen (kerk was ontploft). Op de straten waar Johan van Oldebarneveldt had gelopen. Over de grachten die cirkelvormig door de stad liepen en uitkwamen in de Eem. Dat Amersfoort naar de Eem genoemd was. (Connectie is me nu even ontgaan). Dat de Koppelpoort voetmatig (dubbele tredmolen) werd gesloten om de vijanden buiten de stad te houden. Ook op het balkonnetje waar pek vanaf werd gegooid werd gewezen. (Om de vijanden bruut te vermoorden natuurlijk). Natuurlijk bewonderden we de stadsmuur waar een huis van was gemaakt, het huis waar Oldebarneveld was geboren en de kei die ruim 7000 kg was.
We wandelden langs het archeologische gebouw met opgravers. Die hebben het knap druk namelijk zie hiervoor (http://www.amersfoort.nl/smartsite.shtml?)

Kortom een zeer geslaagde excursie.

We snelden weer met de auto naar de broodjes en de hele familie vertrok daarna gezamenlijk.

De volgende samenscholing van de Roeters-familie zal in het weekend van de vijfde, zesde en zevende juni dit jaar plaats vinden. De eerste suggestie, Stadspark Groningen, werd minder enthousiast ontvangen en zal vervangen worden door een camping die nog nader wordt uitgezocht.

De familiedag in Tynaarlo is eveneens al gepland: op 13 september 2009.

neven
dames
Maaike thuis
Venetië
doodlopende weg
Koppelpoort
fietsdame hoort er niet bij
Ajax- hooligan in Amersfoort
 
 
Koppelpoort van de andere kant
weer Venetië
Architektonische hoogstandjes in Amersfoort
Opgraven
Gereserveerd voor campers
onze kerk
onze baas
de kei
en meer keien
voor hooligans uit Amsterdam